Resepti on helppo:
- 900 g purkki venäläistä hapankaalia (400 g itse tavaraa)
- 2 dl kermaa (kuohukermaa tai mitä tahansa haudutusta kestävää kermaketta)
- juustoraastetta päälle (mozzarella pitsajuusto on varsin ok)
Valutellaan ensin hapankaalista liiat nesteet pois ja puristellaankin vielä oikein kunnolla. Sotketaan hapankaali ja kerma sekaisin vuokaan ja päällystetään juustolla. Uunitetaan 175 tai jossain siellä päin noin tunnin ajan, kunhan vain juusto ei kärvene.
Hauduttaminen ja kerma pyöristävät hapankaalin makua mukavasti ja tämä nousi omaan jouluperinteeseen nopasti, vaikkei ehkä niin jouluruoka täällä päin olekaan. Sopii hyvin kinkun ja kalkkunan, sekä muun makumyrskyn mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti