Yllä mainittu resepti oli sen verran toimiva, etten nyt lähde listaamaan sitä uudestaan. Lihaliemen sijaan käytin kanalientä, jauhojen sijaan murustin joukkoon kuivan leivän, käytin hieman enemmän tomaattia (pari tuoretta kun oli hollilla), sekä sipulin kanssa paistelin pakastettua basilikaa ja kolme isoa kuivattua chiliä.
Tattaririeskan ohje taas löytyi yllättäen tattaripuurohiutalepaketin kyljestä. Koko lyhykäisyydessään se on seuraava:
- 3 dl tattarijauhoa
- 1 prk kermaviiliä
- 1 tl suolaa
- 30 g voisulaa
Sekoitetaan aineet yhteen ja annetaan turvota kunnes uuni on lämmennyt 250 asteeseen. Levitetään taikinasta pyöreä lätty pellille ja leikataan se pitsaleikkurilla valmiiksi lohkoiksi. Paistetaan 15 minuuttia, kunnes leipä on ruskistunut hieman.
Tomaattikeiton takana on toinenkin ajatus: huomenna saattaa hieman huimata, joten lopun keiton voi käyttää pitsapohjassa kastikkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti