Tämä on todellista pikaruokaa ja aivan helvetin hyvää. Cittarissa oli kampelaa halvennuksessa ja pitihän sille käyttöä keksiä. Tämä on sekoite muutamasta eri reseptistä ympäri nettiä.
Ainekset
300-400 g kampelafileitä tai muuta vaaleaa kalaa
2 sipulia
inkivääriä pari senttiä
chilipalko
1-2 rkl sokeria
1 rkl kalakastiketta
1 lime
1 tlk kookosmaitoa
Kalafileet suolataan ja maustetaan puolikkaalla limellä. Annetaan maustua sen aikaa kun silputaan sipulit ja chili ja raastetaan inkivääri.
Kalat paistetaan öljyssä kullanruskeiksi ja poistetaan pannulta. Heitetään sipulit, inkivääri ja chili pannulle, jotka kuullotetaan kevyesti.
Lisätään kookosmaito ja maustetaan kalakastikkeella ja sokerilla, sekä ehkä tujauksella punaista chilitahnaa. Keitellään kokoon 10 minuuttia, minkä aikana riisi ehtii kypsyä.
Syödään.
Taas yksi ruokablogi. Tässä blogissa dokumentoidaan omaksi muistilistaksi tehdyt ruoat, maistetut juomat ja muut mahdolliset ruokaperustaiset viritykset.
26. elokuuta 2010
Kampelaa thaikastikkeessa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti