Ohukaistaikinassa maidon voi korvata erilaisilla liemillä tarkoituksen mukaan, kuten vaikka omenamehulla. Tähän mennessä onnistunein on ollut kookosmaito. Lisukkeeksi ajattelin tehdä omenoista, kun kerran niitä on runsaasti, jonkinlaista karamellisoitua hilloketta.
Toteutus
Aikaa kuluu n. 30 minuuttia tekemiseen yhteensä, sekä 30-60 minuuttia taikinan turpoamsieen
Ohukaiset
- 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
- n. 2 dl vehnäjauhoa (noin puolet nesteen määrästä)
- 1-2 rkl sokeria
- 1-2 tl vanilliinisokeria
- 50 g voisulaa (ei välttämätön)
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 isohkoa hapanta omenaa
- 1 rkl limemehua
- 0,5 dl sokeria
- 50 g voita (tai suunnilleen saman verran kuin sokeria on)
Sisäänajoin uuden seitsenpaikkaisen ohukaispannun. Mainio kapistus, vaikka onkin painava. Millään muulla kuin valuraudalla ja voilla on sitten ihan turha yrittää paistaa ohukaisia, parempi tehdä pannukakku jos pannussa on pinnoitetta. Puinen voiveitsi on muuten mainio kapine näiden pienten ohukaisten kääntelyyn.
Hillokkeen voi tehdä ohukaisten paistuessa. Kuoritaan kaksi n. 100 grammaista omenaa ja poistetaan siemenkodat. Lohkotaan noin sentin lohkoiksi. Kasariin tai sopivaan kattilaan laitetaan hieman voi pohjalle, sulatetaan ja sekoitetaan sokeri mukaan. Annetaan lämmetä jonkin aikaa, alunperin ajattelin karamellisoida seoksen, mutta kärsivällisyys petti ja löin omenat joukkoon aika pian. Lopputuloksena oli hieman karamellimainen hillo. Ehkä parempi näin. Omenat lämmitetään kypsiksi, läpikuultavan pehmeiksi. Muutama isompi voi jäädä raaemmaksi, se vain lisää sutuntumaa. Ainakin mä tykkään. Maustetaan limellä. Ei tämäkään ole välttämätön, mutta se on pirun hyvää.
Syödään nopeasti kun kumpikin on vielä kuumaa, nämä eivät varsinaisesti enää parane kylmenemisen jälkeen. Ainoastaan vaniljajäätelöpallo saisi tästä vieläkin parempaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti