Yritin lisäksi saada lisäksi aikaiseksi uppopaistettua kukkakaalia maustekastikkeella. Jotain tällaista sain Intiassa ja se oli aivan mahtavaa; rapeaa ja mausteista. Tämä yritys ei onnistunut, rakenne oli ok, maku ei. (indian stir fry cauliflower googleen kertonee suunnasta minne mennään, vielä kun muistaisi ruoan nimen)
Tämän kirjoituksen pointti on kuitenkin dokumentoida soijapohjainen wokkikastike, joka tuli kehiteltyä kun hyvä osa aineista puuttui. Taloussherry katoaa jotenkin mystisesti ja kalakastike oli piloilla. Tämä muistuttaa monta eri teriyaki-sotkua, mutta ei ole makeaa, eikä tarvitse ihmeempiä ainesosia.
Wok-kastike
Aikaa kuluu yhteensä n. 20 min
- 0,5 - 1 dl tummaa soijakastiketta
- 1 pieni sipuli (25 g ehkäpä)
- 1 valkosipuli
- 1 cm inkivääriä
- n. 2 tl hunajaa
- 1 tl chilijauhetta tai 1 rkl tuoretta hakattuna
- 1 rkl seesamiöljyä (tai jotain neutraalia)
- 1 rkl mallasetikkaa (sitä on mulla hollilla, mutta myös siideri, valkoviini tms toiminevat)
- (1-2 tl kalakastiketta jos on)
Kiehutellaan noin 20 minuuttia tai kunnes kastike on paksuuntunut sopivaksi, maizenaa tai vastaavia ei tarvita. Tällainen annos riittää yhteen wokkipannulliseen. Jos vettä on haihtunut liikaa, niin voi lisätä vettä tai muuta nestettä (jossain ohjeessa oli omenamehua, jossain käytettiin ananasmehua). Soijalla ei varmaan kannata jatkaa, koska se on niin suolaista.
Kastiketta kannattaa maistella maustamisen edetessä, mitat olivat taas jälkikäteen harrison-stetson-menetelmällä valikoituja. Mittasuhteet ovat suunnilleen noin vaikka en muistakaan soijan määrää tarkasti. Tuloksena pitäisi olla noin 0,5 dl kastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti