Toteutus
Aikaa paloi 10-15 min + 30 min maustumista
- 3 tomaattia
- puolikas keskikokoinen sipuli
- 1 valkosipuli
- n. 2 cm inkivääriä
- 2 punaista voimakasta chilipalkoa
- (keltaista ja vihreää paprikaa ihan vain esteettisistä syistä)
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl etikkaa (siideri, omenaviini, mallas, tai jotain tuomaan hapokkuutta)
- suolaa
- mustapippuria
- ehkä tiraus oliiviöljyä
Käytin kotimaista tilahunajaa purkista, joka oli varsin kiinteässä muodossa. 10-20 sekunnin mikrotus yhdessä etikan kanssa sai aineesta juoksevaa, jonka sitten sujautinn muiden ainesten sekaan. Lisätään hieman suolaa ja ehkä pippuria, sekä sekoitetaan ainekset hyvin. Oliiviöljyä voi hieman lisätä, tomaatista tulee kyllä paljon nestettä suolan jälkeen, mutta näin liemi käy hyvin kastikkeen pohjaksi, eikä öljystä varsinaisesti haittaakaan ole.
Seos peitetään kelmulla ja asetellaan jääkaappiin maustumaan 30 minuutiksi. Jos tämä onnistuu yhtä hyvin kuin aikaisemmat vastaavat, niin tuloksena on happaman makea, voimakkaan jälkipotkuinen salsa. Esteettisyyden nimissä kannattaa lisäillä eri värisiä chilejä tai paprikaa ja kaataa enimmät nesteet pois (talteen, se on hyvää esimerkiksi paahtoleivällä).
Seoksessa on melkoisesti nestettä tomaattien takia.
Aftermath
Salsasta tuli juuri sellaista kuin odotinkin. Paitsi, että nestettä oli vieläkin enemmän. Positiivista on, että se maistuu hyvälle. Lisäsin maistamisen jälkeen vielä noin teelusikallisen vahvaa chilijauhetta, koska viipaloidut chilit eivät olleetkaan erityisen voimakkaita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti