25. syyskuuta 2010

Paprika-suola-mantelit / pähkinät

Pienestä tapas-kirjasta löytyi tällainen mahtavuus. Tekemiseen menee 10 minuuttia.


  • pellillinen (400-500 g) kokonaisia manteleita ja/tai muita pähkinöitä
  • 1 rkl merisuolaa
  • 2-3 tl (makeaa) paprikajauhetta, tai sen verran kuin tuntuu hyvältä idealta
  • muutama rkl oliiviöljyä
Pähkinöitä ja manteleita paahdetaan 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskeita. Merisuola ja paprikajauhe hierotaan morttelissa jauhoksi. Varmaan myös tavallinen suola käy, mutta tuollainen hieman karkeampi seos toimi mun mielestä. Ensi kerralla lisätän chiliä tai vahvaa paprikajauhoa. 

Pähkinät kipataan johonkin vuokaan tai tarjoiluastiaan ja päälle lorautetaan oliiviöljyä ja lopuksi suola-paprikaseos. Sekoitetaan hyvin ja syödään. Toimii sekä kylmänä että lämpimänä. Mahtavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti