9. lokakuuta 2010

Pörkölti

Taikinapojan pörkölt-resepti on sen verran toimiva, mutta tein sen kuitenkin tällä kertaa näin. Pörkölt on unkarilainen naudanlihapata, jossa on reippaasti paprikaa ja sipulia. Vähän kuin gulassia, mutta patana.


  • 700 g naudan ulkopaistia tms
  • 300 g sipulia
  • 2 paprikaa (värillä ei niin väliä mun mielestä)
  • 3-4 rkl makeaa paprikajauhetta
  • 1 rkl vahvaa paprikajauhetta
  • vettä, suolaa ja pippuria
Leikataan naudasta reilun kokoisia paloja ja ruskistetaan ne padassa öljyn ja voin kera. Poistetaan lihat ja kuullotetaan sipulit. Kaadetaan paprikajauhe sipulien päälle, jotta jauhe ei kärähdä. Lisätään lihat ja sekoitetaan niin, että ne peittyvät kunnolla paprika-sipuliseokseen. Lisätään siivutettu paprika ja lisätään vettä niin, että kasvikset juuri peittyvät - ehkä puolisen litraa. Haudutetaan 2-3 tuntia kunnes liha on mureaa ja sipulit ovat hajonneet paksuksi kastikkeeksi. Jos pata uhkaa kuivua liikaa, niin lisätään hieman vettä joukkoon. Seoksen pitäisi olla kevyesti valuvaa, mutta paksua. 

Mahtavan makuista tavaraa. Syödään vaikka gnocchien kera. Sen reseptin voi hyvä lukija googlettaa itse, olen noin 75 % onnistunut sössimään taikinan. Hyviä perunarieskoja niistä silti saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti