15. heinäkuuta 2011

Salaatti: mansikka-fetasalaatti

Pikkunälätti. Kesällä saa tuoreita juttuja, joten tekee kaiken kaljanjuonnin välissä hyvää syödä salaattiakin. Tämä osoittautui varsin toimivaksi.

Ainekset (2 hengelle)

  • 10 mansikkaa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • pari kourallista frisee-salaattia (tai jotain muuta rapeaa)
  • 1 makea paprika
  • kourallinen ruohosipulia tai tuoreiden sipulien varsia silputtuna
  • 1 pkt Apetina fetajuustokuutioita öljyssä (paprika tai mikä vain)
  • parikolmeneljä ripausta balsamico-etikkaa
Huuhdotaan ja revitään friseesalaatit lautasten pohjalle suurpiirteisesti. Paprikasta leikellään ohuita siivuja ja tiputetaan salaattien päälle.Lohkotaan tomaatit ja mansikat pariin-kolmeen osaan ja roiskaistaan kyytiin. Sipulin varret hienonnetaan ohuiksi renkaiksi ja ripotellaan joukkoon. Fetajuusto annostellaan päälle keoksi ja noin puolet öljystä ripotellaan päälle (enempi on vähän liikaa). Lopuksi päälle ripotellaan vielä balsamico-etikkaa.

Mahtavaa tavaraa: hapan, makea, kirpeä ja rapea suutuntuma - kaikki yhdellä kertaa. Annos on lisäksi melkoisen näyttävä, jos sen osaa asetella jotenkin järkevästi (minä en, enkä muistanut räpätä kuvaakaan).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti