5. marraskuuta 2012

Punainen linssicurry

Eipä ole taas tullut hetkeen kirjoitettua mitään. Oh well. Puretaan nyt sumaa niiltä osin kuin olen onnistunut tekemään jotain muistamisen arvoista. Tällaista tuli tehtyä kasvissyöjäkavereille muiden ruokien ohella. Sen illan tuotteista pitää vielä dokumentoida purjovuohenjuustopiirakka ja mustapapusalaatti, jotka kaikki jäävät varmasti vakio-ohjelmistoon.

Tämän ohjeen lähde on täällä. Tätä on muokattu lähinnä valmistusmenetelmän, mittayksiköiden ja mausteiden määrän osalta. Mielestäni parempi tulos saadaan jos sipulit sun muut kuullotetaan ennen keittämistä, kuten yleensäkin. Mausteiden määrä on varovasti tuplattu. Alkuperäisen ohjeen perusteella määrää voi kasvattaa vielä entisestäänkin.

Annosmäärä riittää leivän kanssa kokonaiseksi ruoaksi, mutta toiminee pienempänä annoksena myös muiden ruokien ohessa.

Annoksia: 4

Aineet:

Curry
2 1/2 dl punaisia linssejä, Masoor dal
5 dl vettä
1 kpl sipulia, 75 g
4 kpl valkosipulin kynttä
2 kpl tomaattia, n. 150 g
1 1/2 cm inkivääriä
1 kpl punainen chili

Mausteöljy
1 tl kuminan siemeniä
1 tl sinapin siemeniä
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhettaKoristeluun
1/2 nippu tuoretta korianteria

Ohjeet:

  • Kuutioi tomaatit, sipuli ja chili ja raasta valkosipuli ja inkivääri.
  • Kuullota sipulia, chiliä ja inkivääriä viisi minuuttia öljyssä ja valkosipulia vielä minuutti näiden jälkeen.
  • Lisää tomaatit, linssit ja vesi. Mausta suolalla vasta kun linssit ovat kypsiä tai ne pehmenevät hitaammin. Suomesta yleisesti saatavat pienet punaiset linssit kypsyvät noin 15 minuutissa.
  • Kun linssit ovat kypsiä ja lähes muhjuna mausta suolalla ja murskaa osa linsseistä, jolloin seos sakenee.
  • Tee mausteöljy. Kuumenna öljyä pienessä kattilassa. Heitä mausteet kattilaan ja kuumenna noin 30 s kunnes sinapin siemenet alkavat poksahdella. Älä kuumenna ei missään tapauksessa kauempaa, sillä palaessaan mausteet ovat aivan hirveitä.
  • Sekoita mausteöljy curryyn. Lisää päälle korianterin lehdet. Mössön kanssa sopii naan-leipä tai tortillat ja esimerkiksi kukkuraita tai pelkkä kermaviili.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti