17. kesäkuuta 2014

Parsa-pekonipasta sitruunalla

Torilla oli halpaa parsaa, ostin sitä ja kaapissa oli pekonia. Tällaista tuli.

 • 1 pkt, 170 g, pekonia
 • 1 nippu parsaa (vihreää oli mulla)
 • 1 pieni sipuli (punasipulia)
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 2-3 rkl sitruunamehua 
 • 2 dl kermaa
 • jotakin pastaa neljälle hengelle (mulla spagettia) 
 • (chili)suolaa, mustapippuria
Metodi:
 1. Käsitellään parsa. Katkaistaan siitä kohtaa, mistä taittuu tai nipun kumiremmin yläpuolelta.  Jäljelle jäävä osa leikataan parin sentin paloiksi. Sipuli silputaan pieniksi kuutioiksi. Pekoni viipaloidaan parin sentin viipaleiksi.
 2. Parsa kiehuvaan veteen, keitellään 2-3 min, kunnes ollaan noin 1/2 tai 2/3 vailla syömäkypsää. Parsa käräytetään vielä pannulla, joten ei saa mennä liian kypsäksi. Pois vedestä ja valutetaan.
 3. Pekoni pannulle ja se paahdetaan se puoliväliin asti, jolloin lisätään sipulikuutiot mukaan. Paahdetaan pekoni loppuun asti rapeaksi ja sipuli makeaksi.
 4. Valkosipuli ja parsa lyödään pannulle ja kuullotetaan noin minuutti.Valkosipuli pehmenee ja parsa ottaa ehkä hieman väriä.
 5. Sitruunamehu mukaan, höyrytetään pois liiemmät nesteet ja raaputetaan pannun pohjasta kaikki sinne tarttunut hyvyys mukaan.
 6. Kerma pannulle, haudutellaan minuutti, pari, kunnes kerma on keittynyt kasaan ja parsa on kypsää.
 7. Lisätään nopeasti valutettu pasta pannulle. Sekoitetaan. Maustetaan suolalla ja pippurilla.

Näin ainakin tuli tehtyä tällä kertaa. Parsaa voisi käräyttää paistopintaa ja pekonirasvan voisi heittää menemään, jotta pastasta ei tule turhan rasvaista. Kermaa ei oikeastaan tarvi kuin ehkä desin - vain sen verran, että tulee jotain pientä kastikkeen tapaista. Mun 2,5 dl oli ehdottomasti liikaa. Parsan keittoaika taas riippuu ihan sen paksuudesta. Tällä kertaa parsa oli hyvin paksua vihreää parsaa, mikä kesti käsittelyä ihan hyvin. Eipä tarvinnut mennä edes kuorimaan.

Muistan tehneeni joskus tällaista FxCuisinessa julkaistua pastaa, mikä kävi tätä tehdessä mielessä. Hyvää tavaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti