16. elokuuta 2010

Ahvenfileet sitruunaöljyssä ja ruisjauhossa + salaatti

No niin, jatkattiin kevytruokakokeiluja. Salaatin pohjaksi tuli eilinen papu+porkkansalaatti kurkuilla, tomaatilla, fetajuustolla ja oliiveilla, mutta ilman balsamicoa.

Ahvenfileet


  • pari n. 100 g ahvenfilettä per syöjä
  • puoli desiä ruis(sihti)jauhoja per pari filettä
  • reippaasti suolaa
  • pari tl valkopippulia rouhittuna
  • paistamiseen sitruunalla maustettua oliiviöljyä (tai oliiviöljyä ja hieman sitruunaa tai limeä)
  • 2-3 ohutta siivua chorizoa per filee 
Kuivat aineet sekoitetaan ja ahvenfileet pyöräytetään jauhoissa. Tarkoituksena ei ole saada mitään kuorrutusta, vaan mukava paistopinta ja mausteet kiinni kalaan. Ahvenet paistetaan kuumahkolla pannulla oliiviöljyssä kullan värisiksi kummaltakin puolelta. 

Sitruunalla maustettu oliiviöljy oli mainiota, siitä tuli juuri sopivasti makua pintaan ilman, että ahvenen maku kuitenkaan peittyy. Kun kalat ovat valmiina, paahdetaan pannun päällä chorizon siivut. Aikaa kuluu ehkä 5-10 s per puoli, jos siivut ovat kunnollisen ohuita.

Kalat salaatin ja chorizon seurana pöydälle, loraus maustettua oliiviöljyä perään ja syödään. Chorizosta irronneen paistoliemen olisi tietenkin vielä voinut lusikoida perään, mutta tuli vasta jälkikäteen mieleen. Irtoaa sitä tosin makkaroista lautasellakin.

Tämä ruokalaji taisi päästä suoraan vuoden top-3:een.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti