26. elokuuta 2010

Kampelaa thaikastikkeessa

Tämä on todellista pikaruokaa ja aivan helvetin hyvää. Cittarissa oli kampelaa halvennuksessa ja pitihän sille käyttöä keksiä. Tämä on sekoite muutamasta eri reseptistä ympäri nettiä.

Ainekset

300-400 g kampelafileitä tai muuta vaaleaa kalaa
2 sipulia
inkivääriä pari senttiä
chilipalko
1-2 rkl sokeria
1 rkl kalakastiketta
1 lime
1 tlk kookosmaitoa

Kalafileet suolataan ja maustetaan puolikkaalla limellä. Annetaan maustua sen aikaa kun silputaan sipulit ja chili ja raastetaan inkivääri.

Kalat paistetaan öljyssä kullanruskeiksi ja poistetaan pannulta. Heitetään sipulit, inkivääri ja chili pannulle, jotka kuullotetaan kevyesti.

Lisätään kookosmaito ja maustetaan kalakastikkeella ja sokerilla, sekä ehkä tujauksella punaista chilitahnaa. Keitellään kokoon 10 minuuttia, minkä aikana riisi ehtii kypsyä.

Syödään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti