15. elokuuta 2010

Papu-porkkanasalaatti

Tuli tehtyä hieman erikoinen viritys. Eräästä blogista löytyi simppeli (pensas)papuohje kevyeksi lounaaksi tai lisukkeeksi, mutten nyt onnistu löytämään sitä. Mutta tällainen kevytlounas (tai illallinen, whatsoever) tuli viriteltyä.

Salaatti

  • nippu vihreitä pensaspapuja (jotain 8-10)
  • 2-3 pientä porkkanaa pikkusormen paksuisina suikaleina
  • rapeaa salaattia
  • muutaman sentin pätkä kurkkua lohkoina
  • tomaatti lohkoina
  • Apetinan maustetusta fetajuustolootasta hieman juustoa ja öljyä päälle
  • ruisleipää pari siivua
Porkkanat ja pavut keitetään nopeasti kiehuvassa vedessä, sellainen kuutisen minuuttia pavuille (muuttuvat tumman vihreiksi, jäävät hieman napakoiksi) ja neljä minuuttia porkkanoille. Porkkanoiden on sitten parempi olla tuoreita.

Muut ainekset vain lyödään lautaselle sopivaan kekoon. Porkkanat ja pavut valutetaan reilusti kylmällä vedellä.

Kastike

Tämä kastike oli koko homman juju. Salaatille on tietenkin jo öljyä fetajuustosta, mutta pavut ja porkkanat huutavat tätä.

  • 50 g voita
  • 1-2 rkl balsamic-etikkaa
Ruskistetaan voita pannulla 2-3 min, lisätän balsamico ja pyöritellään pari minuuttia kunnes nestettä on hieman haihtunut. Maustetaan ripauksella suolaa ja ehkä pippuria. Kaadetaan papujen päälle. Tämä riittää melkein pariinkin satsiin.

Hyvää. Sopisi mainioksi lisukkeeksi esimerkiksi kalalle, mitä koitettaneen huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti