11. tammikuuta 2011

Osso bucco - karitsasta

Tällaine tuli tehtyä ihan perinteisellä osso bucco -meiningillä. Lihana oli kolme jotakin osaa lammasta, jossa oli luu mukana. Kokkaus sujui osapuilleen näin:


  • 3 kpl lampaan potkaa luineen, n. 300-400 g lihaa
  • pari porkkanaa
  • pari sipulia
  • pari sellerin vartta
  • 3-4 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia
  • 0,5 l kanalientä
  • 0,3 l punkkua
  • 3 laakerinlehteä
  • kuivattua persiljaa pari rkl
  • 400 g yrttitomaattimurskaa (tätä nyt sattui olemaan)
  • voita ja oliiviöljyä paistamiseen
  • suolaa ja pippuria
Juurekset silputaan pieneksi. Karitsan kimpaleet maustetaan suolalla ja pippurilla ja ruskistetaan voi-öljyseokseossa padassa. Poistetaan potkat ja kuullotetaan juurekset, lisätään rosmariini irrottamaan makua. Lisätään kanaliemi, punkku ja tomaattimurska ja palautetaan lihat pataan. Haudutetaan miedolla lämmöllä (tai uunissa) pari-kolme tuntia, kunnes liha lähestulkoon irtoaa luista. Lisätään persilja vaikka 15 minuuttia ennen valmistumista ja sekoitetaan hyvin ja annetaan vielä hautua.

Kastiketta on suht paljon lihan määrään nähden, mutta hällä väliä, siitä tulee hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti