23. tammikuuta 2011

Paistetut tomaatit ja mozzarellaa

Tämä resepti löytyi Kokin vapaapäivä -ohjelmasta. Oli sen verran hyvän oloinen, että piti pölliä ja koittaa pariinkin otteeseen. Valitettavasti tuotokset tuli syötyä ennen kuin kuvaaminen kävi mielessä. Ensi kerralla sitten.

Tällä setillä saa pienen alkupalan kahdelle tai kolmelle, sillä kahdesta tomaatista tulee kuutisen palaa.

  • 1-2 isoa ja kypsää tomaattia
  • karkeita korppujauhoja (tai japanilaisia)
  • jauhoja
  • 1 kananmuna
  • suolaa, pippuria
  • vihreää pestoa
  • 1 mozzarellapallo
  • oliiviöljyä
Tomaattien kannasta ja laelta leikataan ohut siivu pois, jotta ne pysyvät paikoillaan ja jotta päätypalatkin saa leivitettyä. Tomaatti siivutetaan noin sentin siivuiksi. Alkuruokasi 2-3 palaa per nuppi lienee sopiva määrä. Siivut maustetaan suolalla ja pippurilla.

Leivitysseos tehdään vanhaan tyyliin: ekaan kulhoon vehnäjauhoja, toiseen kananmuna sekoitettuna ja kolmanteen karkeat korppujauhot. Tomaattiviipaleet pyöritellään ensin jauhoissa, dipataan kananmunaan ja lopulta pyöritellään kauttaaltaan korppujauhoissa. Mitä karkeampia korppujauhot ovat, sen parempi.

Pannu kuumennetaan keskilämmöllä ja pohja peitetään oliiviöljyllä. Tomaatteja paistetaan noin 3-5 minuuttia per puoli, kunnes leivitys on kullan keltaista ja tomaatit vielä pysyvät kasassa. Jos tomaatit kypsyvät täysin muhjuksi, ne eivät pysy enää kunnolla kasassa - jollei leivitys sitten ole tarpeeksi tukevaa. Tomaatin nostetaan lautaselle, pintaan sipaistaan noin puoli teelusikallista pestoa ja päälle isketään ohut mozzarellasiivu. Esteettisimmin orientoituneet koristelevat komistuksen vielä basilikan lehdellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti