11. tammikuuta 2011

Kukkakaaligratiini - chilillä ja paprikalla

Hyvä ruokablogi, on ollut vähän kiirettä kirjoittamisen ja minkään muunkaan, kuten extreme-kokkailun, harrastmisen suhteen, joten puretaan nyt hieman sumaa. Lisäksi on tullut käytettyä Springpadia muistikirjailuun, koska sen Android-sovellus on varsin mainio muistikirjakäyttöä varten ja sisältää valmiin reseptinkirjoitussoftan. Jos sen jotenkin saisi integroitumaan tähän blogiin... Whatsoever, seuraavaksi muutama viritys. Ensin tämän iltainen.

Teki mieli gratiinia pitkästä aikaa, mutta perussetti alkoi jo kyllästyttää. Käytetään chiliä reippaasti.




  • 400 g kukkakaalia tasakokoisina paloina
  • 1 rasvattu vuoka
  • 2 dl kuohukermaa (tai vastaavaa kasvisrasvaa jos heikottaa)
  • 1 pallo mozzarellaa
  • 1 rkl chilirouhetta tai muuta jännää
  • 1 rkl makeaa unkarilaista paprikaa
  • suolaa ja pippuria
Voidellaan vuoka, pilkotaan kukkakaali tasakokoisiksi parin-kolmen sentin palasiksi. Kipataan vuokaan, myllytetään päälle suolaa ja pippuria, sekä sirotellaan chilirouhetta ja makeaa paprikajauhetta reilusti. Sekoitetan hyvin kerman kanssa niin, että kaikki kukkakaalin palat saavat osansa. Peitetään ohuilla mozzarellasiivuilla. Chilin vahvuutta sitten voi säätää varmaan ihan oman maun mukaan, tavoitteena oli lievä potku ja paprikan makeus, muttei mitään maailmanlopun tulisuutta.

Uunitetaan 200 asteessa noin 40-50 minuuttia, vähän palojen koosta riippuen. Mun isot palat olivat vielä 40 minuutin kohdalla reilusti al dente, 50 minuutin kohdalla juuri al dente. Varmaan kypsyivät vielä hieman uunista poimimisen jälkeenkin.

Pikaisen maistamisen perusteella chili ja kukkakaali ovat kuin luotuja toisilleen. Pitääkin koittaa, jos ehtisi viikonloppuna tehtailla intialaisia gobeja, chili-inkivääri-korianteri-mausteseoksessa pyöriteltyjä ja friteerattuja kukkakaalin paloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti