3. tammikuuta 2015

Ruusukaalipekonilaatikko

Jaa, pitäisi varmaan taas kirjoitella jotain. Tein ylijäämäpekonista, ruusukaalista ja juustosta tällaisen virityksen. Perusyhdistelmä pekonilla ja ruusukaalillahan on jo tehty, joten tehtiinpä näin tällä kertaa.

Ainekset

  • 1 paketti pekonia (140 g)
  • 1 pussi ruusukaalia (500 g?)
  • pastaa 500 g (mitä sattuu olemaan)
  • 1 sipuli (75 g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • suolaa, pippuria, voita, öljyä
  • 0,5 l maitoa
  • 2-3 kananmunaa
  • juustoraastetta ja korppujauhoa
  • mausteita, provencen mausteseosta, basilikaa, persiljaa tms.

Ohje

  1. Halkaise ruusukaalit, poista kanta ja mahdolliset huonot uloimmat lehdet.
  2. Pilko pekonit ja sipulit. Paista pekonit rapeiksi isolla pannulla, poista osa rasvasta ja kuullota sipulit. Heitä joukkoon fenkolin siemenet ja pilkottu valkosipuli ja sekoita, kun sipulit ovat viittä vaille valmiit.
  3. Keitä pasta suolatussa vedessä viittä vaille al dente. Kun aikaa on jäljellä 5 min, niin lisää ruusukaalit. 
  4. Valuta pasta ja ruusukaalit ja lisää pannulle pekonin sekaan. Pyörittele ja paista hetki ja mausta suolalla ja pipurilla. Lisää koko sotku vuokaan.
  5. Tee munamaito, mausta suolalla, pippurilla ja mausteseoksella. Lisää vuokaan.
  6. Laita vuoan päälle korppujauhoja ja juustoraastetta niin paljon kuin kehtaa.
  7. Paista uunissa 30-40 minuuttia kunnes seos on hyytynyt ja pinta on rapea.

Fenkolin siement, pekoni ja kaali ovat mielestäni mainio yhdistelmä. Siement varmaan voi jättää pois, jos ne eivät nappaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti