4. huhtikuuta 2010

Kasvispihvit

Joinakin päivinä vain tule mieleen tehdä kasvispihvejä. Tällä kertaa viritys ei ihan täysin onnistunut, mutta dokumentoidaan tämäkin, jotta ei tarvitse hölmöillä uudestaan.

Pihvitaikina
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 5 dl vettä
  • kasvisliemikuutio
  • 2 pientä porkkanaa
  • 1 nauris
  • 1 sipuli
  • 2-3 kananmunaa
Kastike
  • 1 prkl kermaviiliä
  • 0,5 dl kermaa
  • mustapippuria, suolaa, kuivattua persiljaa
Linssit keitetään liemikuution kera noin 10-15 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä. Annetaan jäähtyä hetki. Kiehumisen aikana prepataan kastike; sekoitetaan kermaviiliin mausteet ja ohennetaan hieman kermalla, 0,5 dl oli hyvä arvaus. Valkosipulista tai inkivääristä ei liene haittaa. Kastikkeen annetaan maustua vähintään 30 minuuttia jääkaapissa.

Kasvikset raastetaan pieneksi silpuksi ja sekoitetaan linsseihin kananmunien kanssa. Muusataan kunnolla jotta niistä tulee tahnaa. Massasta taputellaan tasakokoisia max. sentin paksuisia pihvejä, joita paistetaan uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia tai miedolla lämmöllä pannulla. Riisi toimii lisäkkeenä.

Näiden kasvispihvien maku sinänsä oli ihan ok, ryssin vain ihan liikaa suolaa mukaan. Yritin paistaa näitä lettupannulla, mutta tein pihveistä aivan liian ohuita. Pihviparat kuivuivat melkein jauhoksi. Lopulta paistamiseen meni hermo ja työnsin loput taikinasta uuniin, valitettavasti vain liian ohuina liuskoina. Tai sitten pitäisi lisätä reippaasti öljyä ja uppopaistaa mokomat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti