Pihvitaikina
- 1 dl punaisia linssejä
- 5 dl vettä
- kasvisliemikuutio
- 2 pientä porkkanaa
- 1 nauris
- 1 sipuli
- 2-3 kananmunaa
- 1 prkl kermaviiliä
- 0,5 dl kermaa
- mustapippuria, suolaa, kuivattua persiljaa
Kasvikset raastetaan pieneksi silpuksi ja sekoitetaan linsseihin kananmunien kanssa. Muusataan kunnolla jotta niistä tulee tahnaa. Massasta taputellaan tasakokoisia max. sentin paksuisia pihvejä, joita paistetaan uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia tai miedolla lämmöllä pannulla. Riisi toimii lisäkkeenä.
Näiden kasvispihvien maku sinänsä oli ihan ok, ryssin vain ihan liikaa suolaa mukaan. Yritin paistaa näitä lettupannulla, mutta tein pihveistä aivan liian ohuita. Pihviparat kuivuivat melkein jauhoksi. Lopulta paistamiseen meni hermo ja työnsin loput taikinasta uuniin, valitettavasti vain liian ohuina liuskoina. Tai sitten pitäisi lisätä reippaasti öljyä ja uppopaistaa mokomat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti