4. huhtikuuta 2010

Maidoton makaronilaatikko

Vanhoja klassikoita ei pitäisi mennä virittelemään. Menin kuitenkin. Joskus aikoja sitten tein makaronilaatikon himoissani laatikon vaikka kaapissa ei ollut maitoa - makaronit vain keitettiin lihaliemessä, johon sekoitettiin munat. Tällä kertaa tarvittiin laatikkoa, jota poikakin voisi syödä.

Nyt virittelin lisää: maustoin jauhelihan hieman lasagnetyyliiin, sekä lisäsin joukkoon 500 g tomaattimurskaa ja hieman chiliä.

  • 500 g paistijauhelihaa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulia
  • 600-700 g makaronia (en nyt muista, osa oli tummaa)
  • 7 dl lihalientä (esim. keitinliemestä)
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoa (ja juustoraastetta ja on sellainen kutina)
  • persiljaa, basilikaa, chiliä, mustapippuria, paprikaa, muskottia
Kuullotetaan sipulit, paistetaan jauheliha ja maustetaan reippaasti, lisätään silputut aurinkokuivatut tomaatit ja tomaatti. Annetaan hautua sen aikaa kun makaronit kypsyvät. Keitetään makaronit reilussa vedessä yhden liha- tai kanaliemikuution voimin. Otetaan keitinvettä talteen 7-8 dl (tai sitten prepataan ihka uusi lihaliemi). Vatkataan joukkoon kananmunat.

Aineet sotketaan vuokaan ja kaadetaan kananmunaliemi päälle. Laatikko päällystetään ohuella korppujauhokerroksella. Laatikkoa paistetaan 200-asteisessa uunissa ehkä 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti