Mun säilömiskokemukset ovat peräisin lähinnä äidin suolakurkuista ja muista vastaavista, mutta en suinkaan muistanut, että näistä voisi saada hyviä lisäkkeitä. Valitsin hieman eri kasvikset tähän versioon, mutta liemi on sama. Valintaperiaatteena oli lähinnä "kivat värit" ja se, että tuli fenkolin himo.
- 1 punasipuli
- 1 fenkoli
- 1 punainen paprika
- 2 pientä porkkanaa
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 tl suolaa
Tällaisenaan kasvikset säilyvät noin viikon, ei kannata tehdä liikaa kerralla. Ja tämä on sen verran helppoa, että ei tarvitsekaan. Tein pääsiäiseksi hirveä (josta myöhemmin) ja tätä oli alkuruoan komplementtina; pari lusikallista säilykettä ilman nestettä rapean salaatinlehden päälle - toimii.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti