4. huhtikuuta 2010

Pikkelssi 1 ja salaattia

Ostin Akateemisen alesta oudon kuuloisen kirjan: "Finland & Organic - A Gourmet Road Trip". Tämähän oli mainio ostos, ohjeissa on simppelejä lisäkkeitä, kuten yrteissä marinoituja kasviksia, ja muutama mainion oloinen resepti - mukaanlukien gnocchit, jotka minäkin ehkä saan onnistumaan.

Mun säilömiskokemukset ovat peräisin lähinnä äidin suolakurkuista ja muista vastaavista, mutta en suinkaan muistanut, että näistä voisi saada hyviä lisäkkeitä. Valitsin hieman eri kasvikset tähän versioon, mutta liemi on sama. Valintaperiaatteena oli lähinnä "kivat värit" ja se, että tuli fenkolin himo.

  • 1 punasipuli
  • 1 fenkoli
  • 1 punainen paprika
  • 2 pientä porkkanaa
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 tl suolaa
Kasviksista leikataan omia suosikkimuotoja, mä tein tulitikun ohuita n. 5 cm pituisia suikaleita - nämä saa mainiosti leivän päälle tai salaatinlehteen. Nestemäiset aineet kiehautetaan sokerin, suolan ja sinapinsiementen kanssa. Kun liemi kiehuu, lisätään kasvikset joukkoon ja otetaan levy pois päältä. Annetaan jäähtyä ja purkitetaan.

Tällaisenaan kasvikset säilyvät noin viikon, ei kannata tehdä liikaa kerralla. Ja tämä on sen verran helppoa, että ei tarvitsekaan. Tein pääsiäiseksi hirveä (josta myöhemmin) ja tätä oli alkuruoan komplementtina; pari lusikallista säilykettä ilman nestettä rapean salaatinlehden päälle - toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti