8. kesäkuuta 2010

Mansikka-puolukka valkosuklaa-lime rahka

Sanahirviörahka johtuu siitä, että Valion kausituotteena on ollut valkosuklaalla ja limellä maustettu rahka, joka onkin varsin loistavaa tavaraa ja toimii rahkasekoitusten pohjana.


  • 2 dl kuohukermaa (tai jotain vastaavaa synteettistä)
  • 2 dl vaniljalimerahkaa
  • 2 dl kourallista sokeroituja mansikkalohkoja tai vain pakastettuja mansikoita
  • 1 dl pakastettuja puolukoita
  • vanilliinisokeria, hieman sokeria
Kerma vaahdotetaan, sekoitetaan rahkaan, lisätään hieman vanilliinisokeria ja sekoitetaan sekä mansikat että puolukat mukaan. Jos mansikat ovat sokeroituja, niin sokeria kannattaa lisätä vasta lopuksi, koska maustettu rahka on jo jokseenkin sokeroitua. Maustutetutaan jääkaapissa ainakin 30 min, jolloin puolukat (ja mansikat) hieman sulavat.

Lime, puolukoiden happamuus ja mansikka toimivat. Ei muuta.

Tätä pitää vielä varioida lisää ananaksella ja limen hedelmälihalla, mistä voisi oikeastaan tekeytyä mainio hyydyke.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti