23. heinäkuuta 2010

Grillattu porsaan ulkofilee chilimarinadissa

Koitetaanpa taas saada possusta syötävää. Tällä kertaa mennään taas barbeque-meiningillä, eli haudutetaan pitkään ja grillataan pinta päälle. Tämä kastike on hatusta vedetty noin 600 gramman palalle porsaan ulkofilettä.

Marinadi

  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 3 rkl Jack Daniel's Hot Chilli Barbeque saucea
  • yksi chili pilkottuna
  • yksi (tuore) sipuli pilkottuna
  • yksi valkosipulin kynsi murskattuna ja pilkottuna
  • 2-3 rkl muscovado-sokeria (tai hieman enemmän hunajaa)
  • pari rkl silputtua tuoretta rosmariinia
  • pari tl kuivattua salviaa
  • suolaa
Maku saatiin aikaiseksi lukemalla kaikennäköisiä bbq-reseptejä ja sitten ihan vain suutuntumalla. Unohdetaan kuolleen sian pala marinadissa jääkaappiin yön yli. Seuraavana päivänä haudutellaan pari tuntia matalalla lämmöllä folion alla ja sitten grillataan pinta, jota sivellään kastikkeen lopulla.

Lisukkeeksi kermapurjoperunat tällä kertaa kaurakermaan tehtynä, jotta niitä voi upottaa jälkikasvuunkin.


Katsotaan huomenna miten onnistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti