27. heinäkuuta 2010

Minestronekeitto

Tällaista tilattiiin. Perusreseptiksi löytyi pekonilla varustettu versio, joka sitten tehtiin kuitenkin täysin tuoreista aineksista, koska niitä kerran on saatavilla:

Valmistusaika on silppuamisineen noin 30 minuuttia.

  • 125 g (1 paketti) pekonia
  • 200 g savustettuja kinkkukuutioita
  • 3 tuoretta porkkanaa
  • 2 tuoretta sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 sellerin varsi
  • 100 g lanttua
  • n. 250 g tummaa makaronia
  • n. 2 l vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 kuivattu chili
  • 370 g tomaattimurskaa
  • 200 g paseerattua tomaattia
  • tuoretta timjamia ja basilikaa mausteeksi
Kasvikset kuutioidaan melko hienoksi. Pekoni ruskistetaan kinkun kera ja kasviksia kuullotetaan. Ensin lanttu, porkkana ja varsiselleri, sitten sipulit. Lisätään vesi, tomaatit, hienonnettu chili, kasvis/kanaliemikuutio ja hetken hautunut vihannespekonisotku kattilaan ja kiehautetaan. Kun seos kiehuu, lisätään makaronit mukaan ja kiehutetaan ohjeen mukaan kypsiksi, n. 10 minuuttia. Tuoreet mausteet lisätään pari minuuttia ennen kuin kaikki on valmista ja sekoitellaan.

Toiminee parhaiten vaalean leivän kanssa, nyt upposi ihan sellaisenaan liiankin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti