17. heinäkuuta 2010

Turskaa, uusia perunoita ja kermaviiliä, sekä halloumijuustoa

Tänään oli kalapäivä ja päivän kala turska. 500 g turskafilettä oli hieman ylimitoitettua, mutta riittääpä huomiseksi.

Kermaviilikastike
Yleensä nämä ovat kamalia sitruunansekaisia iljetyksiä, nyt tehtiin hieman eri tavalla.


  • 2 dl purkki kermaviiliä
  • 1-2 tl yrttisuolaa
  • 1-2 tl valkopippuria
  • 1-2 tl valkosipulijauhetta
  • 2-3 tl sokeria
  • 2-3 tl limemehua
Mitat ovat noin-mittoja, sillä säädin maun mukaan. Sekoitetaan mausteet keskenään ja annetaan tekeytyä vähintään 20 minuuttia jääkaapissa. Tavoitteena on hieman makea, kevyesti valkosipulinen ja miedosti limen makuinen raikkaahko kastike.

Turskafileet
  • 500 g turskaa
  • 2 dl korppujauhoa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa reippaasti
  • valkoippuria
Kuivat aineet sotketaan keskenään yhdelle lautaselle ja kananmunat vatkataan kevyesti toiselle. Turska leikataan sellaiseksi 3-4 cm levyisiksi viipaleiksi, vähän kalapuikkoa suuremmiksi. Ruodot kannattaa poistaa tässä vaiheessa. Kalapalat dipataan ensin kananmunaan ja sitten kieritellään korppujauhoseoksessa.

Paistetaan melko kuumalla (7/9) rapeiksi, muutama minuutti per puoli.

Muut lisukkeet
  • uusia perunoita
  • uusia porkkanoita lohkoina
  • halloumijuustoa
Perunat keiteteään, porkkanat keitetään kevyesti ja halloumi paistetaan pienessä öljymäärässä ruskean rapeaksi. Eipä muuta. Syödään. Mainiota kamaa ja sopii niillekin, jotka ovat henkisesti kalalle allergisia, sillä ainakin turska on varsin neutraalin makuinen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti