17. lokakuuta 2010

Lampaan ribsit savuomenalla

Tilattiin duunikaverin kautta puolikas lammas puoliksi kaverin kanssa. Paketissa oli viulu, lapaa, jauhelihaa, ribsejä ja muuta hyvyyttä. Ensin testasin ribsit. En jaksanut hienostella marinadin kanssa, vaan löin Poppamiehen savuomenaa reippaasti ribsien päälle ja marinoin yön yli.

Alunperin nämä piti grillata, mutta suunnitelmat muuttuivat. Uunissa ensin 40 minuuttia 200 asteessa folion alla ja sitten vielä 20 minuuttia ilman, jotta saatiin hyvä pinta. Aluksi olisi varmaan voinut paistaa pienemmälläkin lämmöllä, mutta toimi se näinkin. Tuo Poppamiehen savuomena on aivan hemmetin hyvää ja niin olivat ribsitkin, vaikken niiden syömisestä niin pidäkään.

Seuraavaksi sitten kaalipataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti