9. lokakuuta 2010

Possu-juurespata

Padanhimoissani virittelin tällaisen tuotoksen aivan omissa päissäni. Tämä on jossain määrin samanlainen kuin Yrjänän possupata, mutten muistanut sen tarvikkeita kaupassa.

  • 400 g possua (lapaa, palapaistia tai jotain)
  • 100 g / paketti pekonia
  • 200 g sipulia
  • 150 g lanttua
  • 150 g porkkanoita
  • 100 g (yksi pieni) palsternakka
  • 1 chilipalko
  • timjamia, rosmariinia, salviaa, kurkumaa, pari laakerinlehteä, piripiriä, pippuria ja suolaa
  • 0,33 l olutta (mieluiten tummaa, portteria tms)
  • 0,5 l vettä
Kuutoidaan kasvikset ja silputaan sipulit reiluhkoiksi paloiksi. Ruskistetaan pekonit ja lihat yhdessä kasvisten kanssa padassa ja paistinpannulla (miten nyt mahtuvatkaan), maustetaan suolalla ja pippurilla. Kun lihat ovat ruskistuneet, sipulit pehmeitä ja kasviksissa hieman pintaa, kipataan koko roska pataan. Lisätään vettä niin, että kasvikset eivät aivan peity ja kaadetaan päälle vielä olut.

Maustetaan, teelusikallinen tai pari kutakin maustetta, jotta saadaan liemeen makua, kun pata on valmis, hommaa voi vielä hienosäätää. Kokeilin kurkumaa vain värin vuoksi. Parilla teelusikallisella tuntui ainakin ensimaistamalta tulevan riittävän hyvää, jotain pohjamakua tarvitsisi ehkä hieman lisää. Meiramia, selleriä? Tästä ei pitänyt tulla tulista, mutta tuo mun chilipuska jaksaa aina yllättää. Keittoaika on noin tunti, kunnes juurekset ovat pehmenneet, mutta eivät ole vielä täysin muhjua. Porkkanat olisi voinut lisätä myöhemminkin.

Jälkiruoaksi punkkua ja valkohomejuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti