17. lokakuuta 2010

Kaali-lammaspata

Tästä taisi tulla yksi parhaista kaalipadoistani koskaan.


  • 600 g kaalia silputtuna
  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • 130 g (1 pkt) pekonia
  • 150 g porkkanaa
  • pari sipulia
  • pari valkosipulin kynttä
  • siirappia
  • muutama mustapippuri, meriamia, kurkumaa, suolaa, pari laakerinlehteä, basilikaa, chiliä
Pekonit silputaan ja paahdetaan aluksi hitaasti pannulla, jotta rasva irtoaa nätisti. Lisätään hönkä ja lisätään myös lampaan jauheliha ja sipulit. Paistetaan melkein valmiiksi ja lisätään valkosipulisilppu lopuksi, jottei se kärvene. Maustetaan pippurilla, suolalla, kevyesti chilillä ja basilikalla. En ole ihan varma olisiko basilikaa tarvittu, mutta sitä tulee aina refleksinomaisesti iskettyä jauhelihaan.

Samaan aikaan isketään silputtu kaali pataan ja kuullotetaan voissa niin kauan, että se muuttuu läpikuultavaksi ja miksei saa hieman ruskeaakin väriä. Kun kaali on ok, kipataan ruskitetut jauhelihat ja pekonit pataan. Pannu (valurautainen tietenkin) huuhtaistaan vedellä, pohjasta raavitaan kaikki hyvyys irti ja kipataan kaalin joukkoon. Lisätään vettä niin, että kaalit juuri peittyvät.

Maustetaan pata siirapilla, en osaa sanoa määrää. Ehkä neljännesdesilitra, en pidä kovin makeasta, mutta ei tätä ilman siirappiakaan voi tehdä. Maustetaan meiramilla (pari-kolme tl), lisätään 5-10 mustapippuria, suolaa ja pari-kolme laakerinlehteä - sekä kurkumaa.

Haudutetaan 175 asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Lopuksi voi vielä tarkastaa suolan määrän ja ehkä pippuroida vielä lisää. Mahtavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti