14. marraskuuta 2010

Koftas kari - lammaslihapullat

Tuli tehtyä reipas satsi lammaspullia, kun kerran lampaanjauhelihaa oli. Pohjareseptinä oli tämä, mutta sekä taikinan että kastikkeen maistelun jälkeen suunnilleen tuplasin maustemäärät ja käytin sitä, mitä kaapissa sattui olemaan, koska sain tietenkin päähäni tehdä näitä pyhäpäivänä.

Lihapullat
  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • 1 punasipuli
  • 1 kananmuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl roomankuminaa (jeeraa)
  • 2 mausteneilikkaa
  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa
Kastike
  • 1 sipuli
  • 1 tlk tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl chiliä (intialaista)
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 dl kermaviiliä (rasvaista)
  • 2 rkl voita

Silputaan sipulit ja valkosipuli, kuullotetaan niitä voissa muutama minuutti, mutta ei ruskisteta. Lisätään mausteet ja annetaan paahtua hetki, sitten lisätään tomaattimurska ja annetaan kiehua 5 min. Sekoitetaan kermaviili joukkoon ja jätetään hautumaan siksi aikaa, kun valmistetaan lihapullat.

Silputaan sipulit, murskataan ja jauhetaan kardemumma ja neilikka (jos ei ole jo jauhettuna) ja sekoitetaan loputkin ainekset taikinaksi. Taikinasta muotoillaan reilun kokoisia palloja, joita saa vähän puristella kasaan, jotta ne eivät hajoa kastikkeessa. Ei miksikään golf-pallon koviksi kuitenkaan.


Mä halusin paistonpintaa pulliini, joten paistoin pulliin nopeasti pinnan pannulla voissa. Sitten sijoitin pullat kastikkeeseen ja haudutin vielä 10 minuuttia. Lisukkeeksi toimii kanaliemessä keitetty riisi-ohra-seos oikein mainiosti.









   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti