28. huhtikuuta 2011

Keitetty kana ja sulatejuustokurpitsa

Teki mieli keitettyä kanaa, joten tein sitä. Perusresepti on tämän reseptin mukainen, eikä siihen ole suuresti lisättävää. Korvasin valko- ja maustepippurin pelkällä mustapippurilla ja lisäsin kuivatun chilin.

Ainekset ovat siis lyhyesti:
  • 1 kg broileri pakastettuna tai tuoreena
  • 8 mustapippuria
  • 1 porkkana (100 g)
  • 1 sipuli (100 g)
  • 1 sellerin varsi (100 g)
  • 1 chili halkaistuna tai kuivattu sellaisenaan
  • suolaa 1 tl / litra vettä
Kanasta poistetaan turhat rasvat ja keitetään hetki. Pintaan tullut rasva kuoritaan pois ja sitten lisätään mausteet. Annetaan kiehua parisen tuntia kunnes liha irtoaa luista ilman mutinoita. Kaksi tuntia saattoi olla pienelle tipulleni hieman liikaa, sillä liha kuivahti. Saattoi tosin johtua pakastelihastakin.

Siivosin jäljelle jääneestä liemestä turhat rasvat ja purkitin; seuraavana päivänä käytin sen jonkin toisen keitoksen pohjaksi.

 Lisäkkeenä oli paahdettua myskikurpitsaa. Kana oli varsin ok, mutta tämä oli erinomaista.
  •  1 myskikurpitsa, joka näyttää vehkeeltä tai isopäiseltä nuijalta (noin 400 g, riittää parille)
  • suolaa
  • nokare voita
  • maustettua sulatejuustoa
Kurpitsa halkaistaan keskeltä ja poistetaan siemenet. Ideana on, että kurpitsan puolikkaisiin jää kaksi noin puolen desin kuppia. Pistellään hieman kurpitsan pintaa haarukalla, hierotaan siihen öljyä tai voita ja raavitaan myllystä suolaa päälle. Kuppi täytetään jollakin sopivalla sulatejuustolla, mulla taisi olla valkosipulin makuista. Uuniin 200 asteeseen 20-30 minuuttia, kunnes kurpitsa tuntuu tökittäessä pehmeältä.

Tämä on ihan helvetin hyvää, jos en jo aiemmin muistanut sanoa. Täytteen kanssa voisi käyttää enemmänkin mielikuvitusta, mutta koitetaan vaativampaa ajatustoimintaa seuraavalla kerralla.

Ei kuvia, sori, oli hieman kiire.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti