6. tammikuuta 2015

Paahdettu kasvispasta

Jos kaapissa on iso läjä vanhenevia kasviksia, niin helpoiten niistä pääsee eroon paahtamalla. Tällä erää tuli tehtyä pastaa.

Aineet

  • 4 kpl paprikaa, keltaista tai eri värisiä
  • 1 kpl valkosipuli, kokonainen
  • 2 kpl punasipulia
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • kuivattua basilikaa, tai muita mausteita 
  • suolaa
  • pippuria 
  • oliiviöljyä 
  • fetajuustokuutioita murskattuna

Ohje

  1. Lohko paprikat 3-4 isoon lohkoon ja poista siemenet ja valkoinen malto.
  2. Kuori ja lihko sipulit suht reiluiksi viipaleiksi.
  3. Halkaise valkosipuli keskeltä poikittain, ei tarvitse kuoria.
  4. Lisää pilkotut kasvikset ja tomaatit pellille ja ripottele päälle suolaa ja oliiviöljyä. Valkosipulin leikkauspinta ja paprikoiden kuoripuoli asetetaan ylöspäin.
  5. Paahda kasviksia uunissa 150 asteessa noin 60 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä. Paprikoista pitäisi voida nyppiä kuoret irti ja valkospulit puristaa ulos kuoristaan.
  6. Lisää isolle paistinpannulle oliiviöjyä ja lämmitä se. Purista valkosipulien sisus pannulle ja lisää puolet lopuista kasviksista.
  7. Lisää loput kasvikset ja lämmitä seosta.
  8. Mausta suolalla, pippurilla ja kuivatulla basilikalla. Tai mitä yrttejä nyt onkaan hollilla tai haluaa käyttää. 
  9. Kun pasta on patia minuuttia vaille al dente, kaada pasta kasvisten joukkoon. Säästä pari dl keitinvettä.
  10. Sekoita pasta ja lisää keitinvettä kunnes kasvismuhjun kostumus on sopiva.
  11. Lisää päälle kourallinen fetaa murskattuna. Syö.

Paahtunut valkosiouli on makeaa, eikä tuo määrä ole hirveän paljon. Kastike kuitenkin on reilusti valkosipulista, joten ehkä kannattaa lisätä aluksi vain muutama kynsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti