6. tammikuuta 2015

Purjo-pekonikeitto

Jatketaan sarjassa mitä kaapista löytyikään -kokkailulla. Etikan sijaan toimii varmaan valkkari tai sitruunakin. Pekonirasvan voi varmaan heittää kokonaankin pois ja lisätä enemmän oliiviöljyä.

Aineet

  • 500 g jauhoisia perunoita, mulla oli puikulaa
  • 1 pkt pekonia 
  • 2 kpl selleriä
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • 1 kpl kasvisliemikuutio
  • 1 rkl sellerin siemeniä
  • 5 dl vettä
  • 2 dl kermaa 
  • suolaa
  • pippuria 
  • oliiviöljyä

Ohje

  1. Pese ja keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi. Tämä kestää noin 20 minuuttia puikuloilla.
  2. Anna perunoiden höyrytä kuivaksi. Kuori ja kuutioi perunat.
  3. Suikaloi pekoni, purjot ja valkosipulit.
  4. Paahda pekoni rapeaksi. Poista reilut puolet rasvasta.
  5. Kuullota purjoa pekonien seassa noin 10 minuuttia.
  6. Lisää vesi ja liemikuutio kattilaan ja kiehauta sillä välin kun purjot kypsyvät.
  7. Kun purjo on pehmeää, lisää valkosipuli ja sellerin siemenet. Kuullota vielä minuutti. 
  8. Lisää seokseen etikka ja kiehauta se kuivaksi kovemmalla lämmöllä. 
  9. Lisää purjopekoniseos, perunat ja kerma kattilaan.
  10. Kiehauta kuumaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sellerin siemenet ovat kyllä savustetun paprikan ohella yksi parhaista keksinnöistä. Niillä saa sellerin pilkkomista helpommin makua ruokiin. Esimerkiksi coleslaw ja perunasalaatti paranevat merkittävästi. En tiedä mistä siemeniä saa Suomesta, mutta iHerbista niitä saa alle 10 taalalla 450 gramman pussillisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti