19. helmikuuta 2011

Pekonikukkakaaliparsakaalipähkinäherkkusienigratiini

Tästä tulikin sen verran erilainen viritys kuin aluksi ajattelin, että dokumentoidaan ihan omana kohtanaan. Kaikki muuttuu hyväksi kun ruokaan lisää pekonia, ja eihän tuo alunperinkään huonoa ollut. Kaikkea sitä nälkäisenä keksiikin.

Ainekset

  • 1 pkt (125 g) pekonia
  • 200 g herkkusieniä
  • 400 g kukkakaalia
  • 400 g parsakaalia
  • 150 g (2 kpl) sipulia
  • 2 dl pähkinöitä (cashew)
  • 1 pkt Mozzarellaa
  • 2-2,5 dl kermaa (kuohukermaa, kolmen juuston kerma)
  • öljyä, suolaa, chiliä, mustapippuria


Pekoni silputaan pieneksi ja paahdetaan pannulla keskilämmöllä. Kutosnopeudella (asteikolla 1-9) sellainen 10-15 minuuttia kunnes rasvaa on irronnut. Pekonit nostetaan lautaselle paperin päälle kuivumaan. Kukka- ja parsakaali erotellaan nupuiksi ja esikeitetään vajaa 10 minuuttia, kunnes ne ovat puolikypsiä. Keittoaika voi olla paljon pienempikin, jos vihanneksia on vähemmän. Kun kasvit ovat melkein al dente, kipataan ne siivillään ja valellaan heti jääkylmällä vedellä.

Kun pekonit ovat valmiit ja nostettu paperille, isketään silputut herkkusienet ja hienonnetut sipulit pannulle rasvan sekaan paistumaan. Lisätään suolaa tässä vaiheessa hieman. Paistellaan kunnes herkkusienistä on turhat nesteet lähteneet ja ne ovat saaneet väriä; sienet kutistuvat noin puoleen. Lisätään pekonit takaisin pannulle, maustetaan suolalla, pippurilla ja chilirouheella sen mukaan kuin haluaa. Pähkinät leikellään veitsellä karkeasti, suunnilleen niin, että pähkinät olisivat noin puoliksi. Lisätään pähkinät pannulle ja sekoitellaan kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

*.kaalit kipataan voideltuun tai rasvattuun vuokaan, pekoni-kukkakaali-sipuli-pähkinäseos kipataan päälle ja sekoitetaan. Kaadetaan kerma päälle ja kipataan vielä päälle Mozzarella-lohkot. Voisi sitä ehkä parikin pakettia noita laittaa tai mahdollisesti muuta juustoa.

Uunitetaan 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes *.kaalit ovat pehmeitä ja pinnalla on nättiä ruskeaa väriä.

Lopputulos


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti