1. maaliskuuta 2010

Lounasmunakas

Tällainen tuli keiteltyä edellisenä päivänä ennen röstiperunoita kokeilumielessä, pikaespanjalainen munakas. Rasvaa tarvitaan vain vähän ja munakas valmistuu nopeasti.


  • 1 peruna
  • 0,5 porkkanaa
  • 0,5 sipulia
  • 0,5 dl kinkkua kuutioina
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2-3 kananmunaa
  • tuoretta basilikaa
  • kuivattua persiljaa, mustapippuria, suolaa
Raastetaan kasvikset ja puristellaan kuiviksi, sekä kuutioidaan sipulit. Maustetaan ja sekoitetaan kananmunien kanssa sotkuksi. Sekoitin kinkkuakin mukaan, sillä sitä jäi pieni kimpale eilisestä pastasta. Pannulle voita ja oliiviöljyä, kaadetaan seos tasaisesti pannulle ja paistetaan yhdeltä puolelta matalalla lämmöllä n. 15 minuuttia kunnes raaste on pehmeää. 

Ripotellaan revittyä basilikaa reilusti (noin kourallinen) munakkaan päälle kun se on melkein hyytynyt ja käännetään munakas puolittain päällekkäin. Munakkaan pitää jäädä hieman kosteaksi keskeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti