4. maaliskuuta 2010

Mulligatawny-keitto

Tein sen näin. Mahtavaa tavaraa. Tehkää. Chilinä oli yksi Red Serenade palko ja ruokalusikallinen sambal tabje rawit-tahnaa. Perunalajike tuli väärin valittua, koska ei meinannut pehmetä millään - sen sijaan linssit kyllä muuttuivat muhjuksi.

Seuraavalla kerralla

  • unohdetaan hölmöily perunalla ja linsseillä ja käytetään kiinteitä kasviksia: porkkanaa, sokeriherneitä tai papuja ja parsakaalia
  • unohdetaan hölmöily hunajamarinoidun kanasilpun kanssa; käytetään rintapaloja ja marinoidaan ne chilissä ja hunajassa - rintapaloista siivutetaan reiluja paloja
  • lisätään reilummin garam masalaa tai sitten rouhitaan itse vastaava mausteseos
  • inkivääriä tarvitaan melkein tuplasti alkuperäiseen nähden
  • lisätään reilusti tuoretta korianteria, joka jäi pois - keitto suorastaan huutaa sitä
  • nimetään keitto kookoskanakeitoksi, koska mulligatawny on niin pirun vaikea muistaa ja lausua
Olen vastaavaa syönyt joskus aikoja sitten ja aina himoinnut mystistä kookoskanakeittoa, jonka nimeä en tiennyt. Nyt voin syödä sitä vaikka jatkuvasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti