16. toukokuuta 2010

Daim-kakku

Edellisen leipomiskatastrofin jälkeen ua kiellettiin leipomasta enää koskaan. Äitienpäivänä oli hyvä hetki kokeilla kykyjään Daim-kakun kanssa. Pohjaresepti on täältä. Hellapoliisin viritys vain vaikutti ällöttävän makealta, joten tein sen näin:

Pohja:
  • 200 g tummia keksejä
  • 75 g sulaa voita / juoksevaa margariinia (ensi kerralla 50 g)
  • 2 rkl kahvia
Täyte:
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl (1 pkt) valkosuklaa-lime maitorahkaa (mahtavaa kamaa)
  • 1 dl sokeria (ensi kerralla 0,5 dl)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 tl liivatejauhetta (vastaa 4 liivatetta)
  • 2 rkl sitruunamehua (ensi kerralla ainakin 4 rkl lime-mehua)
  • 2 isoa Daim-patukkaa (4 palaa) murusina
Keksit murskataan, sekoitetaan voisulan ja kahvin kanssa ja pakataan leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Kerma vaahdotetaan kevyesti ja siihen sekoitetaan muut ainekset. Liivate liuotetaan ensin 0,5 desiin lämmintä vettä ja sekoitetaan ohuena norona täytteen sekaan. Täyte kaadetaan varovasti ja tasaisesti pohjan päälle. Kakku hyytyy 2-4 tunnissa jääkaapissa.

Kakku oli todella helppo tehdä - yleensä kakkuilu on enemmän kemiaa kuin aineiden sotkemista. Tämän kanssa hankalin ongelma oli Daimien murskaaminen ja sekoittaminen tasaisesti seokseen. Ensi kerralla tuuppaan ne hetkeksi pakastimeen ja hakkaan veitsellä. Lisäksi ensi kerralla tiputetaan sokerin määrä puoleen, kakku oli vieläkin melkoisen makea, sillä limerahka oli jo makeutettu. Pari rkl sitruunamehua ei vielä ollut ihan tarpeeksi hapokasta, lisätään senkin annostusta ainakin tuplaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti