2. toukokuuta 2010

Perunasalaatti 1

Perunasalaatin tekeminen on niin yksinkertaista, että on enää ihan turha mussuttaa kaupan etikkavirityksiä. Reseptin pohjana oli eka Google-osuma ja näin se toteutettiin:


  • 500 g perunaa kiinteämaltoista perunaa keitettynä ja kuutioina
  • 1 hapan, kiinteä omena kuutioina (Granny Smith)
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 dl majoneesia (Kruunumajoneesi)
  • 3 rkl sinappia
  • 2 rkl etikkakurkkujen lientä
  • 1 dl etikkakurkkukuutioita
  • 1 pieni punasipuli hyvin hienonnettuna
  • hieman suolaa ja sokeria
  • tuoretta timjamia koristeeksi
  • hieman perunoiden keitinlientä
Perunat kannattaa kuutioida ennen suolavedessä keittämistä, onnistuu paljon helpommin kuin toisin päin. Kastikeainekset sekoitetaan keskenään ja säädetään maku sopivaksi sinapilla ja etikkaliemellä. Ostin kokeeksi Yyterin vahvaa sinappia ja ainakin se oli niin mietoa, että sitä sai lisäillä ihan huolella. Olisi pitänyt käyttää omaa.

Jos kastike jää tönköksi, sitä voi ohentaa perunoiden keitinliemellä. Kastikkeen pitäisi olla melko juoksevaa. Sekoitetaan sotku perunoihin, annetaan niiden tekeytyä pari tuntia ja lopuksi satsi koristellaan silputulla timjamilla. Ruohosipuli kyllä sopisi paremmin.

Perunasalaatin kanssa syötiin oluessa haudutettuja pekonisipulinakkeja (Mahtavia! Valmistaja on Dynameat.) ja simppeli jääsalaatti-tomaattisalatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti