19. tammikuuta 2010

Punajuuri-fetajuustokeitto

Sodexo - työpaikan sikala - yllättää yleensä keitoillaan. Muut ravinteet ovat yleensä enemmän tai vähemmän epäonnistuneita virityksiä, mutta keitot toimivat lähes aina. Positiivisin yllätys aikoihin oli viime vuoden lopulla tarjottu punajuuri-fetajuustokeitto (anteeksi, salaattijuusto). Eilen sain rekonstruoitua tuon ihmeen - reseptin pohja on täällä - ihan toimiva tuosta voimajuures hölmöilystä huolimatta.

Näin tätä taas tulkitsin:


Punajuurisosekeitto
  • 500 g punajuuria
  • 1 iso punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso rosamunda
  • 1 omena (samoja, joita tuli edelliseen tortuun - hapan omena toiminee paremmin)
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 8 dl vettä
  • 2 dl kermaa (4 % kevytviritys)
  • 2 dl fetajuustokuutioita
  • maustetaan suolalla, mustapippurilla ja timjamilla
Silputaan sipulit ja kuutioidaan punajuuret. Kuullotetaan kattilassa oliiviöljyn kanssa kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisätään kiehuva vesi ja kasvisliemikuutio ja keitetään noin 20 minuuttia. Lisätään perunat ja omenakuutiot, keitellään noin 20 minuuttia lisää - tai kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä. 

Soseutetaan tehosekoittimella - jätin melko karkeaksi - ja maustetaan. Suolaa ei mun mielestä kaivata, sillä fetajuustossa on sitä muutenkin. Mustapippuria voi rouhia varsin reilusti, timjamia lisäsin pari teelusikallista jauhettuna. Lisätään kerma ja fetakuutiot ja lämmitetään vielä hetki, kunnes fetajuusto on hieman pehmennyt.

Kerma oli ehkä taas turhaa, mutta keitto on mahtavan makuista. Punajuuren makeus ja reiluhko pippurointi ainakin toimivat keskenään - varmaan koitetaan seuraavaksi chilin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti