18. tammikuuta 2010

Tomaatti-kananmuna-jauheliha-leipä

PAahdettujen kerrosvoileipien tekeistä pitäisi harrastaa useammin. Tällaista tehtiin lounaaksi juuri hieman ennen sairastumistani - en enää ikinä tee mitään tulista ruokaa, jos on pienikin uhka toimittaa ne saapumisreittiä myöden maanalaiseen puhelinverkostoon.

Mutta tämä on simppeli, ei erityisen terveellinen, ja mainio ruoka. Köyhän miehen hampurilainen.


  • omatekoisia jauhelihapihvejä 2 kpl
  • 2 kananmunaa
  • 4 viipaletta täysjyväleipää
  • tomaattia ohuina siivuina
  • majoneesia
  • punasipulia ohuina siivuina
  • valkosipulin kynsi
Jauhelihapihvejä voi tehdä niin monella tapaa kuin vain jaksaa keksiä. Jos joku keksii tavan, millä ne pysyvät koossa järkevästi, niin kertokaapa mullekin. Ei onnistu suurella määrällä kananmunia, eikä pienellä,ei korppujauhoilla eikä ilman korppujauhoja. Ehkä pitää olla kärsivällisempi paistaessa.

Mun mielestä parhaimpia pihvejä - ja pullia - saa espanjalaisittain lisäämällä tomaattipyrettä ja pienen tujauksen chiliä. Tasaisia pihveistä saa tekemällä reunoista hieman paksumpia - tai painamalla keskelle pienen kolon.

Kokkaus ei ole mitään ydinfysiikkaa. Siivutetaan ensin tomaatit ja sipulit hyvin ohuiksi renkaiksi. Paahdetaan leipäpalat nopeasti pienessä määrässä oliiviöljyä. Paistetaan kananmunat. Sivellään alimman leivän pohjalle  majoneesia, ja tomaattisiivut, päälle pihvi, sitten sipulisiivut ja lopuksi kananmuna. Ehkä ketsuppia, jos pitää. Syödään. Lisukkeena oli salsamainen salaatti tomaateista, jalapenosta ja paprikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti