25. tammikuuta 2010

Chilihillo

Lyhyesti: chiliä ja jotain makeaa hillottuna. Mainiota.

  • puolikas mango
  • 200 g punaisia chilejä
  • puolikas suippo makea paprika (oli hollilla)
  • pari habaneroa
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
Poistetaan siemenet ja muu turha höttö chileistä ja pilkotaan kuutioiksi. Kuutioidaan puolikas mangoa - mangon on sitten parempi olla kypsää. Lisätään koko sotku kattilaan ja keitellään noin 20 minuuttia kunnes kasvit ovat pehmeitä. Vettä ei tarvita paljon, kunhan tavara vain ei pala pohjaan. Sokeria ei ihan älyttömästi tarvi, puolikin desiä - tai sitten hunaja - voisi toimia.

En lisännyt muita mausteita tai etikkaa, koska maku jo sellaisenaan oli oikein mainio. Keitos hienonnetaan sauvasekoittimella massaksi, jossa on "riittävästi" sattumia. Kokonaisuudessaan hilloa tulee kolme-neljä desilitraa ja rakenne on aivan hillomaista. Lisätään keitettyyn kuumaan lasipurkkiin.

Näkisin, että ensi lauantaina on lounaaksi panineja vuohenjuustolla ja chilihillolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti