18. tammikuuta 2010

Gulassi

Vuoden vaihde vietettiin appivanhempien luona, joten ei tullut liiaksi kokkailtua. Hirvenlihavarasto sen sijaan on täytetty. Alkuvuosi taas meni vatsaflunssasta nauttiessa. Mutta tänä vuonna pitäisi tehdä enemmän keittoja - terveysnäkökohdat jäävät nähtäväksi, mutta niitä tulee muutenkin tehtyä liian vähän. Lisäksi ajattelin keksittyä kotona myös salaatteihin.

Täydentelen nyt keitokset osapuilleen muistikuvien mukaan, valokuvia ei ole vieläkään luvassa. Pastanjauhantaa-blogista löytyi taas mainion kuuloinen gulassi-ohje. Valitettavasti tämä ei vastannut mun käsitystä gulassista millään tavoin - tavoitteena oli paksuhko ja mausteinen lihakeitto, jossa liemi on pehmeähköä ja paprikaista. Tuo pastanjauhannan resepti muistutti kaikkine etikoineen ja hapankaalin kera enemmänkin stroganoffia kuin gulassia.

Kerrankin vielä kokkasin tarkalleen reseptin mukaan. Mutta tuonkin reseptin perusta vaikuttaa mainiolta, ensi kerralla vain jätän kaiken etikkapitoisen pois ja huolehdin riittävästä määrästä paprikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti