19. lokakuuta 2009

Ravintola: Ikea

Lähestulkoon nolottaa kirjoittaa ensimmäistä "ravintolajuttuani" Ikeasta, mutta minkäs teet. Kokemus ainakin oli sen verran järkyttävä, että se kannattaa dokumentoida jälkipolville. Ilmeisesti Ikean pöperöt ovat saavuttaneet ainakin jonkinlaisen establishmentin hameväen piirissä - ainakin juttujen perusteella. Olen nytttemmin vakuuttunut, että kyseessä on enemmän jonkilainen silmittömän shoppailukokemuksen aiheuttama euforinen mielenhäiriö, jonka vallitessa ihminen on valmis syömään vaikka pakkausmuovia. Tai sitten mikä tahansa oman keittiön ulkopuolella syöminen on hieno asia.

Joka tapauksessa olimme patjaostoksilla halpojen (ainakin kohtuuhintaisten) joustinpatjojen perässä ja myös vanhempani olivat tutustumassa ostoskeitaaseen. Mikäpä sen parempi paikka tavata kuin ostoskeitaan linjaruokala. Lisätekosyynä jälkikasvukin piti täyttää jogurtilla oman ja lähiympäristön mielenrauhan vuoksi.

Tarjolla oli spagettia + jauhelihaa, jauhelihapihviä- ja pullia, sekä lisäkkeinä keitinperunoita, ranskalaisia ja riisiä. Valitsin ennakkoluulottomasti ison annoksen lihapullia ja ranskalaisia.

6,40 euroa eineslihapullista ja ranskalaiskulhosta kermakastikkeella on mielestäni silkkaa ryöstöä. Pullia oli toki paljon - lautasellinen - mutta valitettavasti puolessa välissä toivoi jo olevansa jossakin muualla. Kermakastike oli kermainen  ja melko mauton (ei erityisen onnistunut yhdistelmä ranskalaisille) ja lautasen reunaan lyöty puolukkahillo taas oli hieman hämmentävä lisäke.

Huhun mukaan halpa ruoka onkin normaaleissa lounarihinnoissa sen jälkeen, kun annosta on täydentänyt salaatilla (0,90 e, ja salaatti tosiaan on salaatinpaloja), leivällä (0,50 e) ja kahvilla (0,70 e), sekä mahdollisesti muulla juomalla kuin vedellä.

Isän tarjoama mantelipiiras oli toki hyvää. Kiitos Marabou.

Onko hinta kallis? Yleisellä lounashinnalla ei. Haluaisinko maksaa mokomasta tuota hintaa toiste? En ikinä. Onko hinta jollakin laadullisella määritteellä kohtuullinen? No ei todellakaan. Ruokahan ei sinällään ollut pahaa, enkä lounaspaikkaa kummallisempaa tarjontaa odotakaan, mutta kokemuksena tämä oli enemmänkin masentava. Laatu kulkee ilmeisesti linjassa Ikeasta raahattavien rojujen kanssa*. Esson baari ja perunamuusi olisi edes nostalginen ja kardiovaskulaarisesti maittavampi kokemus.

Lihapullat ranskalaisilla ja kermakastikkeella

Annoshinta: 6,40 
Maittavuus: 2
Hinta/laatu: 1
Ahdistavuus: 5 (täydet viisi, olkoon tämä viihtyvyyden negaatio vasta keksimälläni asteikolla)

Yhteenveto: Einesruokaa linjastolta kerrassaan ahdistavassa miljöössä. Täyttää välittömän ravinnontarpeen, mutta jättää jäytävän tyhjän tunteen, joka lievenee vain oluella.

* Pitää myöntää, että Ikean yhdistetty keittiösaareke + baaripöytä on mainio keksintö ja kovat ovat odotukset patjoistakin - arvostelujen perusteella.

1 kommentti:

  1. Voit myös matkata 40000 kilometriä Hong Kongiin ja syödä täsmälleen saman aterian täsmälleen samanlaisessa syömehtimössä Hong Kongin Ikeassa. Tosin sieltä saa myös sokeroituja popcorneja.

    VastaaPoista