24. lokakuuta 2009

Timjamiperunat

Tämä on mainio peruslisuke. Tehdessä pitää temppuilla sen verran normiperunoita enemmän, että ajattelin tämän olevan plogaamisen arvoista

Ainekset
Valmistusaika: valmistelu 10 min, keittäminen 20 min, uunissa n. 30 min

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • lisäksi muutama porkkana, ehkä lanttua tai nauristakin, keltajuurta ja lohkottuja sipuleita
  • voita tai öljyä (tai molempia!)
  • timjamia, kuivattua tai tuoretta, kumpikin käy
Pestään ja lohkotaan perunat, näitä on mun mielestä ihan turha kuoria. Jos peruna on keskikokoinen (!), riittää kun lohkoo juureksen neljään osaan. Esikeitetään noin 20 minuuttia. Esikeittäminen lyhentää paistoaikaa ja perunoihin saa nopeammin mukavan pinnan ilman, että ne kärähtävät.

Lohkotaan muut juurekset noin perunan kokoisiksi, porkkanat ja sipulit voi laittaa perunoiden mukana uuniin, mutta muut kannattaa myös esikeittää. Öljytään vuoan pohja ja lyödään perunat + muut kasvit sisälle. Ripotellaan päälle reilusti timjamia (ehkä ruokalusikallinen) ja suolaa. Lohkotaan päälle hieman voita (50 g riittänee), tällä saa mukavan paistopinnan. Sekoitellaan kasvit ja uunitetaan noin 30 minuuttia tai kunnes perunoilla on mukava paahtunut ranskispinta.

Uusien perunoiden kanssa kannattaa ehdottomasti käyttää runsaasti silputtua sipulia; sipulin ja voin yhdistelmästä tulee mahtavan makuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti