Ainekset
Valmistusaika: valmistelu 10 min, keittäminen 20 min, uunissa n. 30 min
- 1 kg kiinteitä perunoita
- lisäksi muutama porkkana, ehkä lanttua tai nauristakin, keltajuurta ja lohkottuja sipuleita
- voita tai öljyä (tai molempia!)
- timjamia, kuivattua tai tuoretta, kumpikin käy
Lohkotaan muut juurekset noin perunan kokoisiksi, porkkanat ja sipulit voi laittaa perunoiden mukana uuniin, mutta muut kannattaa myös esikeittää. Öljytään vuoan pohja ja lyödään perunat + muut kasvit sisälle. Ripotellaan päälle reilusti timjamia (ehkä ruokalusikallinen) ja suolaa. Lohkotaan päälle hieman voita (50 g riittänee), tällä saa mukavan paistopinnan. Sekoitellaan kasvit ja uunitetaan noin 30 minuuttia tai kunnes perunoilla on mukava paahtunut ranskispinta.
Uusien perunoiden kanssa kannattaa ehdottomasti käyttää runsaasti silputtua sipulia; sipulin ja voin yhdistelmästä tulee mahtavan makuista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti