12. joulukuuta 2009

Hapankaalivuoka

Tänään jouluruokailemme ruotsalaisen kaverin luona ja sinne on ollut tapana tuoda jotain omia kokkailun tuotoksia. Tällä kertaa toteutetaan parin vuoden takainen keksintö: hapankaalivuoka. Tämäkin resepti taisi löytyä nyysseistä takavuosina. Lisäksi viedään yksi purkki aiemmin viikolla tehtyä sinappia. Sehän onnistui sittenkin, vaikka pelkäsin tavaran olevan liian etikkainen. Etikkaistahan se on, mutta että liian... ei sentään, mutta aion silti puolittaa etikan määrän ensi kerralla. Maku on voimakas, himan makeahko ja jälkipotkuinen ja tulinen. Toimii mainiosti kinkkuleivän päällä.

Resepti on helppo:


  • 900 g purkki venäläistä hapankaalia (400 g itse tavaraa)
  • 2 dl kermaa (kuohukermaa tai mitä tahansa haudutusta kestävää kermaketta)
  • juustoraastetta päälle (mozzarella pitsajuusto on varsin ok)
Valutellaan ensin hapankaalista liiat nesteet pois ja puristellaankin vielä oikein kunnolla. Sotketaan hapankaali ja kerma sekaisin vuokaan ja päällystetään juustolla. Uunitetaan 175 tai jossain siellä päin noin tunnin ajan, kunhan vain juusto ei kärvene.

Hauduttaminen ja kerma pyöristävät hapankaalin makua mukavasti ja tämä nousi omaan jouluperinteeseen nopasti, vaikkei ehkä niin jouluruoka täällä päin olekaan. Sopii hyvin kinkun ja kalkkunan, sekä muun makumyrskyn mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti