12. joulukuuta 2009

Pekonitomaattikeitto ja tattaririeska

Tänään illalla pitäisi mennä jouluruokailemaan kaverin luo ja sen vuoksi voisi lounastaa kevyesti. Olen pidemmän aikaa himoinnut tomaattikeittoa ja Pastanjauhanta-blogista löytyi jälleen kerran ratkaisu. Pekonin kanssa vain ei voi epäonnistua.

Yllä mainittu resepti oli sen verran toimiva, etten nyt lähde listaamaan sitä uudestaan. Lihaliemen sijaan käytin kanalientä, jauhojen sijaan murustin joukkoon kuivan leivän, käytin hieman enemmän tomaattia (pari tuoretta kun oli hollilla), sekä sipulin kanssa paistelin pakastettua basilikaa ja kolme isoa kuivattua chiliä.

Tattaririeskan ohje taas löytyi yllättäen tattaripuurohiutalepaketin kyljestä. Koko lyhykäisyydessään se on seuraava:


  • 3 dl tattarijauhoa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 tl suolaa
  • 30 g voisulaa
Sekoitetaan aineet yhteen ja annetaan turvota kunnes uuni on lämmennyt 250 asteeseen. Levitetään taikinasta pyöreä lätty pellille ja leikataan se pitsaleikkurilla valmiiksi lohkoiksi. Paistetaan 15 minuuttia, kunnes leipä on ruskistunut hieman.

Tomaattikeiton takana on toinenkin ajatus: huomenna saattaa hieman huimata, joten lopun keiton voi käyttää pitsapohjassa kastikkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti