25. marraskuuta 2009

Linkkejä

Meni taas pitkään töissä ja vaimo ehti keitellä meetwurstipastaa. Siinä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, mutta meetwursti (tai mikä tahansa salami) saa aivan uuden ulkoasun ja tuntuman kun sen paahtaa kunnolla rapeaksi. Helpoimmin tämä onnistuu mikrossa siten, että leikkelee meetwurstista sopivan kokoisia paloja ja asettelee ne talouspaperin päälle. Paloja mikrotetaan ehkä minuutin, ehkä parin ajan, kunnes meetwursti on rapeaa. Paperia tarvitaan keräämään ylimääräinen rasva, jottei eine vetisty uudestaan.

Mutta pointti oli tämä: Cool Tools -blogissa oli sankarillisesti listattuna intternetin kätköjen reseptipalstoja, sekä Googlen kustomoitu hakusivu, jolla näistä voi hakea mieleistään huttua. Jaeskelin näitä jo Google Readerilla, mutta jatkanpa täälläkin.

Näistä kaikista sivustoista erityisen hieno on Food 52, jonka kantavana ideana on pitää joka viikko vuoden ajan (52 viikkoa) reseptikilpailu eri teemoista (esimerkiksi "Paras bataattikeittoreseptisi"). Lukijat osallistuvat kilpailuun omilla virityksillään. Sivuston pitäjät valitsevat resepteistä kaksi parasta, yhden per teema, sekä joitakin lupaavia reseptejä. Parhaat reseptit testataan ja kuvataan, jonka jälkeen lukijat voivat äänestää suosikkinsa. Vuoden kuluttua parhaista painetaan keittokirja.

Tämä on oikein mielenkiintoinen viritys, koska kaikki kilpailu on hauskaa, sekä siksi, että sivuston valokuvat ovat varsin hyviä ruokakuvia - melko minimalistisia ja aidon oloisia. Lisäksi jonkinasteisen vertaisarvioinnin läpikäyneet reseptit ovat uskottavampia kuin yksittäisen hörhön postaamat viritykset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti