Toteutus
- 3 dl punaviiniä (Graffigna Malbec, eipä tuolla niin väliä lie)
- 3 dl vahvaa lihalientä (perunoiden/pastan keitinliemi + 1 vähäsuolainen lihaliemikuutio tai vastaava määrä fondia)
- 1 pieni porkkana (75 g)
- puolikas sipuli tai pari salottisipulia (50 g)
- 5 kokonaista mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- 2 tl kuivattua timjamia
- 2 tl rosmariinia
- suolaa lopuksi jos tarvitsee
- pieni nokare voita
- suurustamiseen maizenaa (ei jauhoja, ne maistuvat)
Alkuperäisessä ohjeessa sanotaan, että maustetaan timjamilla tai rosmariinilla. Mun mielestä molempi parempi; muuten pidän enemmän rosmariinista. Timjami sopii paremmin kasviksien sekaan.
Siivilöidään kiehunut kastike ja kaadetaan takaisin kattilaan. Otetaan pieni tilkka lientä ja sekoitetaan siihen n. 1,5 rkl maizenaa. Tällä saa mun mielestä sopivan kiinteän kastikkeen, joka ei ole ihan nestettä muttei aivan hilloakaan. Mutta ymmv. Kaadetaan suuruste hienona norona kastikkeeseen ja sekoitetaan. Laitetaan samalla pieni nokare (25 g, ehkä ruokalusikallinen) voita sekaan. Tämä tekee kastikkeesta mukavan kiiltävää.
Jos tämän oheen tuli paistettua lihaa (kuten edellä ankkaa), niin sen paistinjätteitä kannattaa iskeä myös kastikkeeseen. Ankan rasva etenkin on mainiota, lisäsin sitä pari rkl kastikkeeseen. Rasvan puolesta voita ei varmaan olisi enää tarvittu...
Mitä tämän kanssa voi syödä? Mun mielestä kaikkia kengistä lähtien, ajattelin käyttää loput dippinä. Parasta tässä on valmistamisen yksinkertaisuus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti