4. toukokuuta 2011

Jogurtti

Olen aivan täysin kyllästynyt "kaupan" jogurtteihin. Hyvä suomalainen arkijogurtti, Ihana... ja kaikki lähes kaikki ovat rasvattomia, mauttomia ja täysin hedelmättömiä. Parempia saa kun väsää itse. Harmi, että myös useimmat maustamattomat putoavat tähän kategoriaan.

Jogurttiin tarvitaan 2-4 eri hedelmää tai muuta ainesta; jotain hapanta, makeaa ja kiinteää. Tällä kertaa löytyi verigreippiä, ananasta, taateleita ja seesaminsiemeniä (no ne nyt vain ovat hyviä). Lisäksi mieluiten paksua turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia, mutta litkumpikin käy.

Ainekset

  • 1 (veri)greippi
  • 1 pieni ananas tai purkillinen pieniä lohkoja
  • 0,5 pakettia kuivattuja taateleita pieninä palasina
  • 2-3 rkl seesaminsiemeniä
  • 0,5 litraa maustamatonta jogurttia
  • tiraus hunajaa, jos jogurtti on hyvin hapanta

Greippi kuoritaan veitsellä niin, että kaikki kalvot lähtevät. Sisukset pilkotaan sopiviksi paloiksi ja siement poistetaan. Sama tehdään ananaalle, ja muistetaan poista se keskipala. Pilkotaan vielä taatelitkin pieneksi. Heitetään päälle hieman seesaminsiemeniä (tai jotain muita siemeniä tai pähkinöitä), pinotaan jogurtin päälle, maustetaan tarvittaessa hunajalla ja sekoitetaan.

Tällainen satsi säilyy kelmun alla 2-3 päivää jääkaapissa noin teknisesti, käytännössä se tulee varmaan syötyä paljon nopeammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti