4. toukokuuta 2011

Nopea pepperonipasta kermalla

Muistaakseni kerran jo blogasin risottotylisen pastanteko-ohjeen, mutten sitten äkkiseltään löytänyt sitä. Enkä kyllä enää muista missä ohjelmassa sitä tehtiin. Whatseover, tämän pastan saa tehtyä noin vartissa, mausteita ei juurikaan tarvita ja pasta elähdyttää kummasti krapulaista vatsaa.

Ainekset

  • 150-200 g pepperonia (tai vasta) pieninä kuutioina
  • 200 g (puoli pussia) spagettia, mielellään hyvin paksua (esim. kreikkalaiset tekevät tällaista)
  • 2 pientä sipulia tai 4 salottisipulia (100 - 150 g arviolta)
  • 700 ml vettä
  • oliiviöljyä
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 - 1 dl raastettua parmesaania
  • tuoretta/pakastettua/kuivattua basilikaa
  • mustapippuria, chiliä päälle
Kaiken tuon oliiviöljyn jälkeen voi unohtaa jos niitä ei ole kaapissa tai hollilla, mutta parempi siitä tulee. Pepperonit pienitään puolen sentin kuutioiksi ja viskotaan pannulle paahtumaan. Samalla pienitään sipulit pieniksi kuutioiksi (tai miten nyt jaksaakaan), heitetään pannulle hieman oliiviöljyä ja lisätään sipulit kuullottumaan ja sekoitellaan. Tällä välin murskataan ja pienennetään valkosipuli - perään pannulle. 

Tässä kohtaa otetaan spagetti (tai muu vastaava pasta), puolitetaan tangot ja lisätään pannulle ja huljutellaan hieman seoksessa. Lisätään vettä hiljalleen niin, että pasta juuri peittyy ja annetaan erä kerrallaan imeytyä pastaan. Hommaan menee aikaa hieman pidempään kuin pastan keittämiseen, mutta ei paljon. Homma lopetetaan kun pasta on viittä vailla al dente, jolloin lisätään kerma. Sekoitetaan hyvin, lisätään päälle parmesaaniraaste ja mieluiten tuore basilikasilppu. Sekoitetaan nopeasti taas, tarkistetaan suola (tuskin tarvitaan enää parmesanin jälkeen), rouhitaan päälle mustapippuria ja mätetään lautaselle.

Ei sydänvikaisille. Jos on chilejä, niin ne kannattaa iskeä pannulle heti kättelyssä sipulien kera. Jos kermaa ei ole, niin pasta varmaan kannattaa päästää kypsemmäksi ennen pippuroimista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti