12. toukokuuta 2011

Kanaomeletti

Nimesin tämän kanaomeletiksi, koska kanamunakas kuulosti tyhmältä. Jääkaappi on vielä puolillaan kaalikeittoa, mutta piti päästä eroon pian vanhenevasta kanasta. Ja jälkikasvu on hulluna kananmuniin. Lisäksi tämä on hullunhelppoa tehdä.



Ainekset

  • 8 kananmunaa
  • 2 dl ruokakermaa (pick your poison, tällä kertaa oli 4 % kevyhöttöä)
  • 250 g kanaa
  • 1 paprika (sattui olemaan oranssi kaapissa)
  • 2 pientä sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun
  • 2-3 tl persiljaa
  • 2-3 tl basilikaa
  • kurkumaa
  • inkivääriä
  • suolaa
  • mustapippuria
Hienoksi silputut sipulit, valkosipuli ja kana paistetaan kevyesti öljyn kera pannulla. Maustetaan suolalla, kurkumalla ja inkiväärillä - tai vaihtoehtoisesti omalla maustesetillä. Nyt nämä itämaiset maut vain tuntuvat olevan pinnalla tällä suunnalla.

Pannuna on syytä käyttää valurautapannua - tai muuta uuninkestävää - jos haluaa säästää tiskiä. Muuten lisäksi tarvitaan jokin vajaan puolen litran vetoinen uunivuoka.

Kananmunat vatkataan kevyesti haarukalla sekaisin, lisätään kerma, maustetaan suolalla, persiljalla, basilikalla ja mustapippurilla. Kun kanat ovat lähes kypsiä, kumotaan kananmunakermaseos niiden päälle. Tai sitten öljyttyyn uunivuokaan. Paprikasta leikataan noin puolen sentin levyisiä suikaleita tai muita mahdollisia geometrisia kuvioita ja sirotellaan sopivaksi muodostelmaksi omeletin päälle.

Uunitetaan 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on ruskeahko, taikina on kohonnut noin 1,5-kertaiseksi ja tavara tuntuu vielä kuohkealta. Syödään. Tämän makuyhdistelmän seuraksi tuntui sopivan raejuusto ja tomaatti-kurkku-mozzarella-sellainenpunalehtinensalaatti-salaatti punaviinietikkavinaigretella.

Lisää potkua omelettiin saanee keitetyillä perunoilla, fetajuustolla, oliiveilla, kinkulla, pekonilla, pepperonilla ja aivan millä tahansa, mitä kaapista sattuukaan löytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti